IAM Cycling eindigt in de top 10 van de Tour de France


Uitgeput maar vastbesloten baande Mathias Frank van IAM Cycling zich een weg door regenbuien en over glad wegdek om uiteindelijke de 8e plek in het algemene klassement te behalen na een laatste inspanning op de Champs-Elysées in Parijs. Mathias is de eerste Zwitserse wielrenner sinds 1999 die in de top 10 eindigde.  En terwijl Mathias als hoogste kwalificeerde voor IAM Cycling, behaalde het team de 9e plaats in het algemene klassement - een solide plaatsing voor dit nieuwe team.

IAM Cycling-oprichter Michel Thétaz zei: “We hebben ons vroeg in het seizoen een doel gesteld, we hebben dit doel bij de start van de race herhaald en we hebben dit doel behaald. Mijn groep wielrenners was sterk en veel te vinden in de kopgroep. Dit werd uiteindelijk bekroond met een fantastische 3e plek van Pantano in Gap en een 6e plaats in de ploegentijdrit. Ons team heeft keihard gewerkt en zich volledig ingezet, zodat Frank op 8e plek in het algemeen klassement kon eindigen. In 2016 komen we terug, samen met Mathias Frank die weer een plek in de top 10 op het oog heeft en van plan is een aantal etappes te winnen. Frank heeft, in zijn leiderspositie, zijn contract met ons verlengd en we zijn ervan overtuigd dat hij aan al onze verwachtingen zal voldoen.”

“Ik heb geen seconde spijt gehad van elke opoffering die ik heb moeten maken om te komen waar ik nu ben,” aldus Mathias. "Na twee mislukte pogingen is het me gelukt om de uitdaging het hoofd te bieden en in de top 10 te eindigen.  Dit is een geweldige prestatie voor het hele team, dat me enorm heeft geholpen en continu in me heeft geloofd. Ik zal deze emotionele momenten mijn leven lang bij me dragen."

Synergy heeft met trots producten van wereldformaat mogen leveren aan het IAM Cycling-team en op die manier bijgedragen aan de prestaties en het herstel van de atleten tijdens de Tour de France. Gefeliciteerd team IAM Cycling! We kijken reikhalzend uit naar jullie overwinningen in de aankomende World Tour en de Tour de France van volgend jaar.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us