Nieuwe experts sluiten de Medische en wetenschappelijke adviesraad


De Medische en wetenschappelijke adviesraad (Medical and Scientific Advisory Board, MSAB) van Nature's Sunshine en Synergy WorldWide combineert een breed scala aan wereldberoemde experts die zijn erkend als leiders binnen hun vakgebied.  Leden van de MSAB vertegenwoordigen medische professionals die actieve praktijken hebben, onderzoekers die baanbrekende ontdekkingen publiceren en wetenschappers met een geschiedenis van spraakmakende, innovatieve productontwikkeling.  Hun gevarieerde achtergrond en ervaring bieden een unieke mix van kennis die waardevol inzicht geeft in de huidige en opkomende wetenschap en die de toezegging van Nature's Sunshine om het grootste gezondheids-, wellness- en levensstijlbedrijf ter wereld te worden, kracht bijzet. Hun expertise drijft ontdekking en innovatie in de ontwikkeling van revolutionaire producten die helpen om levens over de hele wereld te transformeren.

Leden zijn onder anderen:

Luis N. Pacheco, MD, huisarts uit Zuid-Californië
Sang Geon Kim, PhD, hoogleraar Farmacologie aan de Seoul National University in Hanoi
Nigel Gericke, arts, ethnobotanist en ethnofarmacoloog uit Zuid-Afrika
Hani C. Soudah, MD, PhD, van de Washington University School of Medicine (St. Louis)
William J. Keller, PhD, Chief Scientific Resource Officer bij NSP
Ingrum Bankston, MD, uroloog uit Tuscaloosa, Alabama

Luis N. Pacheco, MD

Luis N. Pacheco, MD, is een Emmy Award-winnende arts en een van de meest erkende artsen in de Latino-gemeenschap in de Verenigde Staten.  Hij is board-gecertificeerd in huisartsgeneeskunde en heeft een actieve medische praktijk in Zuid-Californië.  Dr. Pacheco werkt als klinisch universitair hoofddocent aan de Keck School of Medicine op de afdeling Kindergeneeskunde aan de University of Southern California.

Ool wel bekend als 'Dr. P.', Pacheco is herhaaldelijk erkend voor zijn medische uitmuntendheid.  Hij ontving een Certificaat van toegevoegde kwalificatie (Certificate of Added Qualification, CAQ) in sportgeneeskunde en is lid van de Amerikaanse academie van huisartsen. Hij werd uitgeroepen tot 'Eminent docent' op de USC School of Medicine.  Hij ontving congressionele erkenning voor zijn werk met de Amerikaanse Jeugdvoetbalvereniging (American Youth Soccer Association, AYSO).  En hij ontving lofbetuiging van de Amerikaanse Diabetesvereniging.

Dr. Pacheco voltooide zijn klinische opleidingsperiode in de huisartsgeneeskunde aan USC.  Hij behaalde zijn doctoraat aan de Central University in Puerto Rico en deed zijn klinische stages aan de universiteiten van Harvard, Tufts en Boston.  Hij ontving zijn bachelorsdiploma in biologie van Columbia University.


Sang Geon Kim, PhD

Sang Geon Kim, PhD, is momenteel vice-directeur van het Onderzoeksinstituut voor farmaceutische wetenschappen aan de Seoul National University in Seoul, Korea. Hij is ook directeur van het Innovative Drug Research Center for Metabolic and Inflammatory Disease (Innovatieve onderzoekscentrum voor geneesmiddelen voor metabolische en ontstekingsziekten, IDRC) aan de Seoul National University en onderhoudt een hoogleraarschap aan de farmacologische faculteit van de universiteit. Daarnaast is hij lid van de adviesraad voor toxicologie voor het Koreaanse agentschap dat de kwaliteit en veiligheid van voedsel, toevoegingen en medicijnen bewaakt.  Kim heeft uitgebreid onderzoek gedaan in moleculaire biologie en de onderliggende principes (inclusief ontregelde signaaltransductiepaden van kinase) die betrokken zijn bij metabole stoornissen die tot ziektes leiden; dit is een gebied van bijzonder belang voor de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling van Nature's Sunshine Products ('NSP').

De lijst van Dr. Kims prestaties is lang. In 2010 werd hij geëerd door de president van de Republiek Korea, Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn.  Eerder dat jaar werd hij benoemd tot de Wetenschapper van de maand door het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen.  Hij kreeg ook de award voor Beste farmacoloog van de Koreaanse Vereniging voor farmacologie in 2008. Het werk van Dr. Kim is meer dan 200 keer gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften.

Dr. Kim behaalde zijn PhD  aan Northwestern University Medical School in Chicago.  Hij behaalde zowel zijn master in Farmacologie als zijn bachelorsdiploma in Farmacie van Seoul National University.


Nigel Gericke, MBBCh

Nigel Gericke is arts, ethnobotanist en ethnofarmacoloog die zich specialiseert in de documentatie, ontdekking, innovatie en ontwikkeling van unieke producten van medicinale en voedingsplanten. Hij heeft bijzondere interesse in bioactieve stoffen die invloed hebben op het centrale zenuwstelsel en in het vinden van oplossingen voor tropische ziekten zoals malaria.

Dr. Gericke heeft meer dan twee decennia lang uitgebreid onderzoek gedaan naar inheemse Afrikaanse planten. Daarnaast is hij een expert die gespecialiseerd is in het gebruik ervan als botanische voedingsmiddelen en medicijnen tot de ontwikkeling en commercialisering, het isoleren van actieve verbindingen, het onderzoeken van de moleculaire biologie en het leidinggeven aan klinische studies die de veiligheid en werkzaamheid van planten valideren.

Dr. Gericke is stichtend directeur van H, G & H Pharmaceuticals, Ltd. van Zuid-Afrika.  Hij is ook de oprichter en CEO van Integral Bioceuticals, Ltd, dat baanbrekend werk verricht op het gebied van nieuwe biologisch actieve ingrediënten, extracten en geïsoleerde verbindingen uit Afrikaanse biologische hulpbronnen.  Hij heeft gewerkt als hoofd van etnobotanie voor Esperanza Medicines Foundation en werkte als de oprichter en directeur van Phyto Nova, Ltd.Dr. Gericke heeft diverse patenten in de VS en andere landen voor het gebruik van verschillende plantaardige stoffen en extracten.  Hij heeft boeken geschreven en bijgedragen aan de African Herbal Pharmacopoeia (Afrikaanse kruidenfarmacopee).  Er is bekendheid gegeven aan zijn onderzoek via vele prestigieuze publicaties, waaronder Neuropsychopharmacology, Journal of Alternative and Complementary Medicine, Planta Medica, Biochemical Systematics and Ecology, Journal of Botany en het Journal of Ethnopharmacology.  Hij heeft zijn bevindingen over de hele wereld gepresenteerd.

Dr. Gericke studeerde aan de Universiteit van de Witwatersrand in Johannesburg, Zuid-Afrika en behaalde in 1984 een MBBCh.  Hij heeft ook bachelorsdiploma’s in plant- en dierkunde van dezelfde universiteit.


Hani C. Soudah, MD, PhD

Hani Soudah, MD, PhD, werkte als universitair hoofddocent voor klinische geneeskunde op de afdeling Interne Geneeskunde van de Washington University School of Medicine en is een gasthoofddocent aan de Nanjing University Medical School.   Hij is specialist in interne geneeskunde en expert op het gebied van obesitas management.

Dr. Soudah heeft vele jaren aan gespecialiseerd onderzoek en opleiding besteed.  Zijn bevindingen zijn gepubliceerd in verschillende prestigieuze wetenschappelijke tijdschriften, waaronder The New England Journal of Medicine, Gastroenterology, The Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics, The American Journal of Physiology en andere. Hij heeft zijn bevindingen overal in de Verenigde Staten, Duitsland en België gepresenteerd.

Dr. Soudah voltooide zijn stage en klinische opleidingsperiode in interne geneeskunde in Barnes Hospital van de Washington University School of Medicine. Daaraan voorafgaand voltooide hij een postdoctorale onderzoeksperiode op de afdeling Maag-, darm-, en leverziekten van de afdeling Interne geneeskunde van de Universiteit van Michigan in Ann Arbor.  Hij voltooide roterende stages in Geneeskunde en Chirurgie in het Universitair Medisch Centrum Hamburg-Eppendorf en het Altona algemeen ziekenhuis in Hamburg, Duitsland, waar hij eerder zijn bachelorsdiploma behaalde.  Dr. Soudah heeft ook een PhD  in geneeskunde van de medische school van de Universiteit van Hamburg, Duitsland.


William J. Keller PhD

In 2001 begon Dr. William J. Keller zijn werk met Nature's Sunshine als vicepresident Gezondheidswetenschappen en Onderwijsdiensten.  Hij geeft al meer dan een decennium leiding aan de afdeling en is momenteel Chief Scientific Resource Officer bij Nature's Sunshine Products (NSP).

Vóór NSP, was Dr. Keller:

• secretaris van de Amerikaanse Vereniging voor farmacognosie (American Society of
Pharmacognosy)
• lid van de raad van toezicht voor het Amerikaans Genootschap voor kruidenproducten (American Herbal Products Association)
• lid van de adviesraad voor de farmacologische faculteiten van Texas A & M University en Idaho State University
• voorzitter van de faculteit Farmaceutische wetenschappen aan de McWhorter School of Pharmacy van Samford University in Alabama
• werkzaam als lid van panels voor subsidiebeoordeling, redacties en als manuscriptbemiddelaar

Dr. Keller werkte bijna 30 jaar als professionele apotheker in drie verschillende staten.  Hij heeft veel les gegeven op de faculteiten voor Farmacologie van zowel Samford University als Northeast Louisiana University. Zijn onderzoek is meer dan 50 keer gepubliceerd in prestigieuze tijdschriften zoals het Journal of Natural Products, Pharmaceutical Biology, Phytochemistry, het Journal of Agricultural and Food Chemistry en vele andere.

Dr. Keller behaalde zijn PhD in farmaceutische wetenschappen aan de University of Washington. Hij behaalde zowel zijn master in hetzelfde vakgebied als zijn bachelorsdiploma in Farmacologie aan Idaho State University.


Ingrum W. Bankston, MD

Dr. Ingrum W. Bankston is een board-gecertificeerd uroloog en chirurg in het Tuscaloosa Urology Center in Tuscaloosa, Alabama.  Zijn werk vóór de lancering van het Equolibrium™ product van NSP was van onschatbare waarde.  Dankzij het gebruik van Equolibrium met de mannelijke patiënten in zijn praktijk kon NSP beter begrijpen hoe het product precies werkt.

Dr. Bankston werkt momenteel als klinisch hoofddocent van de afdeling Heelkunde aan de University of Alabama en is sinds 2006 voorzitter van de Urologische vereniging van Alabama (Alabama Urological Association).

Dr. Bankston behaalde zijn medische graad aan de University of Alabama in Birmingham (UAB), waar hij ook zijn bachelorsdiploma ontving.  Hij voltooide zijn stage in algemene chirurgie bij de Ochsner Foundation in Louisiana en deed zijn klinische opleiding op de urologische afdeling van UAB.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us